GitHub populairder dan SourceForge


Geschreven op donderdag 9 juni 2011

GitHub is volgens onderzoek de populairste dienst als het gaat om het hosten van software. Hiermee heeft GitHub onder andere Google Code en SourceForge ingehaald. Dit is een aardige prestatie aangezien GitHub pas drie jaar bestaat, terwijl SourceForge al twaalf jaar.

RedMonk becijferde dat GitHub inmiddels de meest gebruikte softwarehostingsdienst is. Tussen januari en mei werden er op GitHub 1,2 miljoen bijdragen geplaatst, tegen 625.000 bijdgragen op SourceForge en 288.000 op Google Code. Het minst populair was CodePlex van Microsoft, er werden daar slechts 50.000 bijdragen geplaatst.

Het is toch wel opvallend dat GitHub de populairste tool is. De site bestaat pas sinds 2008 en is daarmee de jongste van het stel. Daarnaast biedt GitHub alleen ondersteuning voor Git, terwijl SourceForge naast Git ook ondersteuning voor svn en Mercurial heeft.
 
Het verschilt per platform welke programmeertalen het populairst zijn. Op GitHub zijn Ruby, Python en Javascript de populairste talen. Opvallend is dat Ruby op SourceForge juist de minst voorkomende taal is. Daar zijn C++, Java en C het meest populair. Op Google Code en CodePlex zijn Java en C# de meest populaire talen.

Gerelateerde blogs:

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden.