Apache moet Java-diefstal Google bewijzen


Geschreven op donderdag 2 juni 2011

De open sourcestichting Apache is door Oracle gedagvaard in de rechtzaak die het bedrijf tegen Google aan het voeren is vanwege vermeende schending van Java-patenten in Android. Het is de bedoeling dat via Apache duidelijk gaat worden of Google echt Java code heeft gestolen.
 
Oracle eis van Apache dat ze alle communicatie tussen de stichting en Google, of Googles Open Handset Alliance over Harmony, mogen inzien. Verder moet Apache ook alle documenten overhandigen over haar onsuccesvolle poging om een licentie te krijgen op de Java SE Technology Compatability Kit. Apache wilde namelijk haar open source implementatie van Java met behulp van de Technology Compatibility Kit compatible maken. Ze konden alleen geen licentie verkrijgen omdat Oracle de restricties daarvoor niet wilde inperken.
 
Volgens de dagvaarding moet de stichting alle relevante documenten voor 13 mei overhandigen. Apache zal aan alle eisen van de rechtbank voldoen. Ze zeiden daarnaast ook: “Als een open ontwikkelaarsgroep is overigens de meerderheid van al onze documenten toch al openbaar”.

De rechtszaak start op 31 oktober.

Gerelateerde blogs:

29-09-2011  James Gosling vertrekt bij Google
23-09-2011  Google+ API deels open voor ontwikkelaars
23-06-2011  Oracle eist miljarden van Google
12-05-2011  Mobiele ontwikkelaars willen webapps maken
29-03-2011  Uitvinder Java gaat naar Google