Mobiele ontwikkelaars willen webapps maken


Geschreven op donderdag 12 mei 2011

Uit een enquête onder meer dan 2500 ontwikkelaars is gebleken dat de meeste ontwikkelaars webapps willen maken voor smartphones. Bij de ontwikkeling voor de iPhone en de iPad ligt nog steeds de grootste interesse. Android komt op de tweede plaats.

Uit de enquête van Appcelerator blijkt dat ongeveer 42 procent van de ondervraagde ontwikkelaars zowel native applicaties als webapps wil maken. Daarnaast wil 10 procent alleen werken aan mobiele websites. Er zijn veel verschillende redenen aangegeven hiervoor: webapps zijn te vinden met zoekmachines, er is geen sprake van ‘app store lock-in’, de ontwikkeling gaat snel, bij de ontwikkeling van webapps wordt gebruik gemaakt van bekende technieken en webapps zijn cross-platform.

Van de ondervraagde ontwikkelaars maakte een groot deel zich zorgen om de versnippering van de smartphonemarkt. Dit is voor de ontwikkeling van applicaties natuurlijk lastig, ontwikkelaars moeten met verschillende programmeertechnieken werken. Een aantal voorbeelden: iOs gebruikt Objective C, Android gebruikt Java en Windows Phone 7 maakt gebruik van Silverlight en XNA.

85 procent van de ondervraagde ontwikkelaars gaf aan interesse te hebben in het ontwikkelen van applicaties voor Android.


Gerelateerde blogs:

23-06-2011  Oracle eist miljarden van Google
02-06-2011  Apache moet Java-diefstal Google bewijzen